به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس آمارها به افراد بالای 60 سال سالمند گویند که سنین 60 تا 80 سال سالمند جوان، 80 تا 95 سالمند و 95 سال به بالا را سالمند پیر گویند.
به تاکید کارشناسان، اگر کشوری بالای 10 درصد سالمند داشته باند، 50 درصد هزینه های درمانی را بخود اختصاص می دهند، از اینرو نیاز به برنامه ریزی منسجم بوده تا مقوله سالمندی غافلگیرکننده نباشد.
نبود خانه های سالمند در تمامی شهرستانهای گلستان، نداشتن کلینیک های درمانی و توانبخشی سالمندان و استفاده نشدن از تجربیات و آموخته های سالمندان سبب شده که این قشر روبه فراموشی رفته و تنها در هفته سلامت نام و یادی از آنان شود.
مناسب نبودن معابر برای تردد سالمندان، نداشتن پارک ویژه سالمندان از دیگر ضعف هایی است که متولیان امر در گلستان باید در این حوزه ها برای سالمندان برنامه ریزی داشته باشند.
در حال حاضر هر روز شاهد حضور سالمندان و بازنشستگان در گوشه و کنار پارکها و تفرجگاهها هستیم که برای گذاران اوقات فراغت خود به این اماکن پناه می آورند و برنامه ریزی برای غنی سازی فراغتشان وجود ندارد.
فرماندار علی آبادکتول گفت: چنانچه امروز برای مقوله سالمندی برنامهریزی نشود به طور قطع در سالهای نزدیک باید درصدد رفع معضل سالمندی باشیم.
علی اکبر کی پور افزود: کشورهایی که از سالهای بسیار دور به فکر رفع این معضل بودند امروز بیان میکنند که در مقابل این پدیده غافلگیر شدهاند.
فرماندارشهرستان علی آبادکتول با بیان اینکه سالمندان در جامعه امروزی نقش بسیار مهمی دارند یادآور شد: آموزه های دین اسلام نیز احترام به سالمندان و افراد کهنسال را یک امر ضروری دانسته که ما نیز باید این امر را جدی گرفته و زمینه های لازم را برای زندگی خوب این عزیزان به وجود آوریم.
وی با تاکید بر این که مقوله سازماندهی و پرداختن به رفاه سالمندی به عنوان پدیده مهم شناخته می شود، گفت: ساماندهی سالمندان به معنی پرداختن به مقوله توانبخشی صرف یا خدمات بهداشتی درمانی نیست بلکه به معنی تلاش برای حضور فعال سالمندان در جامعه است.
کی پور در ادامه با مهم دانستن مسائل سالمندان، استفاده از توانمندیها، اشتغال، تنهایی و دیگر مسائل سالمندان را از مواردی دانست که باید به آن پرداخته شود.
مدیرکل بهزیستی گلستان نیز گفت: بیش از 136هزار سالمند در گلستان زندگی می کنند که این آمار در کشور به بیش از پنج میلیون نفر می رسد.
حسین ایروانی افزود: به جهت اهمیتی که جامعه سالمندی دارد هفته سلامت امسال به نام زندگی سالم و عمر بیشتر نامگذاری شده که جامعه سالمندان را به طور ویژه در بر می گیرد.
وی گفت: در ایران هم اکنون بیش از هفت درصد جمعیت سالمندان هستند که این آمار به 10میلیون نفر خواهد رسید.
ایروانی افزود: سالمندان نیازمند برنامه هایی برای تامین بهداشت و آسایش جسمی و روحی خود هستند که سازمان بهزیستی برای این قشر جامعه اقداماتی در نظر دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان نیز گفت: اکنون میانگین سنی در بین زنان 73 سال و مردان 70 سال است. این درحالی است که به دلیل کاهش موالید جمعیت دنیا رو به سالمندی رفته است.
عبدالله عباسی عنوان کرد: برای داشتن سالمندی سالم باید روی این قشر برنامه ریزی داشته باشیم تا با مشکل مواجه نشویم.
عباسی گفت: طبق آمار اگر کشوری بالای 10 درصد جمعت سالمند داشته باشد بیش از 50 درصد هزینه های درمانی صرف این قشر خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان یادآور شد: برای داشتن سالمندی سالم باید از دوره جنینی برنامه ریزی صورت گیرد و به عنوان نمونه اگر جنین دچار سوء تغذیه باشد در سالمندی بروز دیابت در فرد تقویت خواهد شد.
در حال حاضر، شورای ساماندهی سالمندان کشور با محوریت وزارت بهداشت و دبیری سازمان بهزیستی مصوب شده است و در استان ها نیز ریاست آن با استاندار است و آیتم هایی نظیر بهبود روش زندگی و ارتقای کیفیت و رضایت از زندگی در زمان سالمندی و ارائه خدمات رفاهی و توانبخشی از اهداف این شوراها است.
تاکید بر حفظ موقعیت و جایگاه سالمند در خانواده، تامین حداقل نیازهای سالمندان وفراهم آموردن امکانات و مشارکت مؤسسات غیر دولتی از دیگر اهداف مهم شورای سالمندان استان است.
نظر شما